Policisté zjišťovali, zda muž nezapálil byt úmyslně, na místo povolali i psa cvičeného na vyhledávání urychlovačů hoření. „O právní kvalifikaci bude rozhodnuto po vyhodnocení získaných informací a indicií události. Vyšetřování si převzala služba kriminální policie," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Podle informací FTV Prima vše nasvědčuje tomu, že nájemník byt podpálil úmyslně, protože dostal výpověď.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že záchranáři na místě ošetřovali osm lidí, kteří se většinou nadýchali zplodin hoření. Jednalo se o dvě ženy a pět mužů ve věku od 23 do 43 let a šestiměsíční dítě. „Pacienti byli při vědomí a se záchranáři komunikovali. Jejich postižení se jevila jako středně závažná nebo lehká. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli transportováni do havířovské nemocnice," uvedl Humpl.

Hořelo v bytě o velikosti 2+1 ve druhém patře. Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela řekl, že hasiči dostali oheň pod kontrolu za hodinu a 20 minut a pak pokračovali v dohašování. „Požárem byl zasažen i byt o patro výš. Bezpečnost domu zkoumal hasiči přivolaný statik. Potvrdil, že se obyvatelé mohou vracet do svých bytů," uvedl Kůdela. Škoda způsobená požárem se podle něj odhaduje na 400 000 korun.