Tak to je bomba! Hudební festival Colours of Ostrava si letos pořádně užijí i sluchově a zrakově postižení. Organizátoři si totiž pro ně připravili řadu novinek.

„Nevidomí si mohou zdarma objednat asistenta. Nově budou pro tyto návštěvníky připraveny také základní informace v praktické příručce v Brailleově písmu, hmatový plán areálu a speciální 3D hmatový model Auly Gong. Díky této pomůcce si budou moci lépe představit prostor, kde probíhají nejatraktivnější přednášky, koncerty a divadelní představení festivalu Colours of Ostrava,“ uvádí novinky pro zrakově postižené vedoucí projektu Katarína Kijonková.

Na své si přijdou nejen oni, ale i sluchově postižení! „Návštěvníci se sluchovým postižením mohou také využít asistenta. Mohou se také nově těšit například na vybrané přednášky a besedy diskusního fóra Meltingpot, které budou přepisovány nebo tlumočeny do českého znakového jazyka, a na vybrané koncerty českých a zahraničních kapel, které budou tlumočeny i do uměleckého znakového jazyka,“ dodává Kijonková.

Handicapovaní se mohou na festival přihlásit již od 15. května, kdy bude spuštěn kontaktní e-mail bezbarier@colours.cz a kontaktní telefon 731 932 768.

Colours od Ostrava startuje 18. července a potrvá tři dny. Nabídne na 21 venkovních i krytých scénách přes 350 programových bodů – koncertů, divadel, workshopů, diskusí v rámci mezinárodního fóra Meltingpot, filmů i výtvarných akcí.

VIDEO: Podívejte se na záběry Blesku na Colours of Ostrava z minulého roku:

Video
Video se připravuje ...

První vlaštovka bouřky přiletěla do areálu při vystoupení kapely Vložte kočku. Soňa Molatová

Více o festivalu Colours of Ostrava čtěte ZDE

Fotogalerie
4 fotografie