Invalidní hokejista Tomáš Mlčák (39) už jen tak bez dozoru své cennosti nenechá. Naučila ho tomu nepříjemná březnová zkušenost, kdy mu hokejovou výstroj ze zahrady jeho rodinného domu ukradl neznámý pobuda.

A jelikož je dlouholetým sledge hokejistou na té nejvyšší úrovni, má vážný problém. Nemá ani v čem trénovat! „Když jsem v neděli na konci března ráno vstal, taška byla pryč. Přišel jsem o kompletní výstroj, která je totožná s běžnou výstrojí hokejistů. Navíc jsem přišel i o dva páry hokejek, tři klubové dresy s mým jménem a podsedák na saně,“ uvedl Blesku Tomáš Mlčák, který je zároveň i předsedou klubu HC Sledge Studénka.

Video
Video se připravuje ...

Tomáš Mlčák popisuje nepříjemnou událost, kdy mu zloděj ukradl drahou hokejovou výstroj. Blesk.cz/Karel Dostál

Právě podsedák pro specifické saně, na kterých sledge hokejisté hrají, bude pro pana Mlčáka nejtěžší sehnat. Kvalitní model je k mání pouze v Kanadě.

Ukradenou výstroj zhodnotil v policejním záznamu na 32 tisíc. Nová bude ale stát téměř o čtvrtinu více! Náhrada ze strany pachatele je ale mizivá, spravedlnosti nadále uniká. „Po pachateli se doposud pátrá,“ oznámil policista Richard Palát.

Panu Mlčákovi by tak určitě pomohla jakákoliv pomoc se sháněním nové výstroje. Nová sezona sledge hokejové ligy totiž začíná už v srpnu.