Policisté dopadli násilníka po pouhých několika hodinách. Velkou roli hrálo usvědčení díky vzorku DNA. „V průběhu prověřování byly shromážděny informace směřující k 27letému muži. Klíčovou „roli“ měla i v tomto případě činnost znalců, konkrétněji znalkyně z oboru kriminalistiky, odvětví genetiky. Izolovaný profil DNA při srovnání v databázi pak znamenal zjištění identity konkrétní osoby,“ uvedla k dopadení nadržence policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Usvědčit Lubomíra podle vzorku DNA nebylo složité, jelikož se jedná o známou problémovou osobu, která nedávno vyšla z vězení. „Nejspíš mu přepnulo v hlavě. Nedávno teprve vyšel z basy a teď tam půjde zas,“ podivoval se člověk z okolí Lubomíra V., který si nepřál být jmenován, ale Blesk.cz jeho jméno zná. Také uvedl, že je Lubomír uživatelem drog, konkrétně pervitinu a marihuany!

Po znásilnění prý dokonce přijel za svými přáteli, které i kvůli vězení neviděl dlouhých pět let. Přijet měl na kole, kterým se ten den vydal na cyklostezku do Vratimova. Známé navíc zval na grilování v Bělé. To vše asi hodinu po znásilnění nebohé cyklistky.

Na grilování s přáteli ale může na pár let zapomenout. Za znásilnění a loupež s použitím násilí si posedí ve vězení dlouho. „K objasnění okolností události jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy znásilnění a loupeže. Pachateli tak hrozí trest odnětí svobody až na deset let," dodala Holčáková.

VIDEO: Policie hledá svědky, kteří by pomohli objasnit znásilnění dívky v Praze:

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá svědka, jenž by mohl přinést poznatky ke znásilnění dívky. Policie České republiky