V době dopravní špičky se přitom na mnoha silnicích nedá fungovat. Například v Místecké ulici, kde dennodenně vznikají kolony kvůli sjíždějícím vozům z Rudné.

Následně se řidiči přesunou do Hrabové, kde křižovatka Vratimovské s Mostní ulicí kolabuje i několik desítek minut po konci dopravní špičky. Někdy vznikají až tříkilometrové kolony!

Video
Video se připravuje ...

Most přes řeku Ostravici bude opravován do konce roku. Blesk.cz/Karel Dostál

Některým řidičům často »rupnou nervy« a projedou uzavřeným úsekem Rudné i skrz zákaz. Jedná se přitom o velmi tenký pás sousedící s protijedoucím pruhem. Neštěstí v podobě srážky se může udát v každé chvíli. Neriskují tak jen životy své či jiných, ale také možnost obdržet pokutu až dva tisíce, protože na místě operují policisté. Ti dopravu alespoň z části hlídají.

Ve většině případů korigují řidiče policisté i problémové křižovatky. „Každý den jsou hlídky vysílány na objízdné trasy a to zejména v ulicích Frýdecká a Mostní, v ulici Místecká a rovněž v ulici Rudná do místa uzavírky. Hlídky jsou na tato místa vysílány převážně v době ranní a odpolední špičky,“ zmínil na dotaz Blesk.cz policejní mluvčí Richard Palát. 

Aktivita policie, která dopravu v problémových místech řídí, je vysvobozením nejen pro řidiče, ale také pro obyvatele, kteří v objízdných lokalitách žijí. „Určitě plynulosti dopravy pomáhají, jinak by někteří do křižovatky ani nevjeli,“ uvedli jednohlasně muži z Hrabové popíjející pivo v hospodě po práci, kteří si navíc postěžovali, že je zdejší situace opravdu špatná.

Ostatně v podobném duchu hovoří i jiní obyvatelé Hrabové. „Od té doby, co byla uzavřena Rudná ze směru na Havířov, tak je to katastrofa. Doprava je čím dál horší,“ zmínila se Blesk.cz paní Eva K. sledující stav dopravy ze zastávky Hrabová kostel. 

Fotogalerie
13 fotografií