Velmi frekventovaná, přitom doposud zanedbaná část Ostravy se dočká změn díky návrhu architekta Ondřeje Vysloužila. Ten chce vytvořit zajímavé místo k setkávání doplněné příjemnými ozdobnými prvky jako například osvětlenými korunami stromů či větší přísun světla do míst, kde byla doposud tma.

„Do prostoru jsme doplnili i výtvarné prvky, v podchodu pod přístavbou banky to budou siluety andělů. Na speciálních stojanech dostanou prostor i díla studentů Ostravské univerzity, která se budou v čase obměňovat. Na betonové lavici bude umístěna báseň Jaromíra Šlosara," vypočetl Vysloužil, podle jehož návrhu je cílem přestavby rovněž odstranění různých překážek pro chodce nebo vozíčkáře.

„Tento prostor bezprostředně navazuje na Nádražní ulici a po její rekonstrukci o to více vystoupily jeho nedostatky na povrch. Chceme vytvořit jakousi vstupní bránu do centra, na kterou pak navazuje i náměstí Msgre Šrámka, které v budoucnu také projde revitalizací podle výsledků architektonické soutěže,“ řekl primátor Tomáš Macura (ANO). Rekonstrukce začala tento týden a trvat by měla zhruba tři měsíce.

VIDEO: Sochy vždy oživí venkovní prostor.

Fotogalerie
10 fotografií