N.E.R.D. nabízí kombinaci hip hopu, funky, rocku, R&B a elektroniky. Z jejich členů nejvíce poutá pozornost proslulý zpěvák a producent Pharrell Williams. Tuzemskou scénu zastoupí kapela Kafka Band, která uvede českou premiéru scénického koncertu Amerika podle nedokončeného románu Franze Kafky.

„Kapela N.E.R.D zahraje v České republice vůbec poprvé a rozšíří tak seznam letošních domácích premiér, který zahrnuje například Jessie J, Grace Jones, London Grammar, Ziggy Marleyho nebo Calexico,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Mezi několika desítkami vystupujících bude i norský producent, dýdžej a skladatel Kygo, který se díky skladbám Firestone a Stole The Show stal jednou z hvězd současné globální hudby. Energický soul, rhythm & blues, gospel, rock přiveze do Ostravy Nathaniel Rateliff & The Night Sweats z USA.

Z britské scény soulu a R&B přijede na Colours zpěvák Jacob Banks. Atmosféru newyorského metra přenesou do Ostravy buskeři Lucky Chops.

Africká hudba

Festival také letos nabídne široký výběr osobností africké hudby bodující s aktuálními alby ve světových anketách. Vystoupí například zpěvačka, bubenice a tanečnice Dobet Gnahoréová z Pobřeží slonoviny, oceněná Grammy a BBC Awards for World Music.

Divadelní scéna

Divadelní scéna nabídne představení Šašek a syn s Bolkem Polívkou a jeho synem Vladimírem či Čtyři dohody Jaroslava Duška. Představí se také divadlo Vosto5. Na festivalu vystoupí i uskupení ostravských herců Tři tygři, jejichž komediální a improvizační show pravidelně jednou měsíčně vyprodává ostravský klub Heligonka. Pátým divadelním představením bude inscenace Biograf divadelní společnosti Cirk La Putyka.

Bude se i řečnit

V rámci Colours of Ostrava se uskuteční letos potřetí mezinárodní diskusní fórum Meltingpot, které na osmi scénách nabídne 150 řečníků z více než 25 zemí světa z různých oblastí společenského života.

Prvními potvrzenými jmény jsou například britská mírová aktivistka a autorka bestselleru The Businees Plan for Peace Scilla Elworthyová a německý lékař, terapeut a propagátor celostní medicíny Ruediger Dahlke. Jako bonus letos Meltingpot uvede nový projekt Voices of Meltingpot - unikátní filmové rozhovory s vybranými řečníky tohoto fóra. Rozhovory vznikly pod vedením režiséra Robina Kašpaříka.

Celkově festival nabídne na 21 venkovních i krytých scénách přes 350 programových bodů - koncertů, divadel, workshopů, diskusí, filmů i výtvarných akcí.

VIDEO: Colours of Ostrava: Hvězda střídá hvězdu, jde se do finále

Více o festivalu Colours of Ostrava čtěte ZDE

Pokud se Colours of Ostrava nemůžete dočkat, můžete vyrazit i na Festival v ulicích

Fotogalerie
15 fotografií