Církevní obřad před zcela zaplněným kostelem trval přesně hodinu. Umrzlí manželé byli aktivními věřícími. „Zde na zemi tvořili šťastný pár a věřím tomu, že je tomu tak i na věčnosti a pánbůh je přizve ke svému stolu,“ řekl duchovní, který vedl v jablunkovském kostele mši svatou.

Dodal, že rodiče tří dětí Romany, Zdeňka a Daniela spolu byli sezdáni dlouhých 45 let. „Určitě nebyli srozuměni a nemysleli na to, že odejdou z tohoto světa v jediný den,“ uvedl.

Obřad doprovázely náboženské písně, dvou rakví se pak ujali statní muži z příbuzenstva a před kostelem je naložili do aut. K nedalekému jablunkovskému hřbitovu se pak vydal pomalu celý smuteční průvod za zvuků kostelních zvonů. V tu chvíli se zastavila i doprava.

Bohuslav a Zdeňka umrzli nezávisle na sobě jen několik desítek metrů od sebe při návratu z rodinné oslavy. Muž se nechal odvézt zhruba dvě hodiny před svou manželkou. Patrně u sebe neměl klíče, takže si sedl na schody domu a čekal na ženu.

Ta se k domovu vydala zhruba dvě hodiny po něm a zatím z neznámých důvodů umrzla na louce na dohled od domu. „Bolestně nás tato dvojnásobná tragédie v rodině zasáhla,“ smutnila dcera Romana (36).

VIDEO: Manželka Zdeňka umrzla na místě zapálené svíčky, její partner Bohuslav u jejich nedalekého domu.

Fotogalerie
18 fotografií