Výstavní sezonu na výstavišti Černá louka v Ostravě zahájí o tomto víkendu tři veletrhy, které patří mezi ostravskými výstavami k nejnavštěvovanějším. Dovolená a Region, Lázeňství nabídne tipy na dovolené či výlety, osmý Ostravský knižní veletrh představí novinky ze světa literatury a Svatba ukáže nové trendy ve svatební módě.

„Horkou novinkou tohoto ročníku je větší účast polských vystavovatelů. Mezi ně patří Opolská regionální turistická organizace, která chce české návštěvníky seznámit s přednostmi a bohatstvím tohoto regionu, nebo Slezská turistická organizace z Katovic představující regionální a místní turistické cíle,“ uvedla manažerka společnosti Ostravské výstavy Radka Vrublová.

Tématem letošního knižního veletrhu, na němž se představí nakladatelství, vydavatelství i kulturní organizace, bude Dětská kniha. Na veletrhu každoročně přijíždí známé osobnosti. Letos mezi nimi budou mimo jiné Michal Viewegh, Ivona Březinová, Karin Babinská nebo Kateřina Winterová.

Na veletrhu Svatba najdou návštěvníci inspiraci v oblasti svatební módy, ale také nabídku snubních prstenů, ukázky vázání svatebních kytic, dortů nebo fotografování. „Máme připraveny oblíbené přehlídky svatební a společenské módy, luxusního svatebního prádla, účesové show, autorské přehlídky společenských a svatebních šatů, etiketu pro muže i svatební floristiku,“ dodala Vrublová.

Veletrhy věnované dovoleným a literatuře začnou už v pátek 2. března v 10 hodin, Svatba se k nim přidá v sobotu. V pátek a sobotu budou otevřeny do 18 hodin, v neděli do 16 hodin. Společné vstupné na všechny tři výstavy stojí 80 korun, zlevněné 50 korun.

VIDEO: Podívejte se, jak to vypadá na veletrhu tatérů.

Video
Video se připravuje ...

Veletrh tatérů v Brně Markéta Malá

Fotogalerie
4 fotografie