Nehoda se stala po 10. hodině. Policie na místě zjišťuje okolnosti nehody. „Řidič nákladního vozidla měl dechovou zkoušku na alkohol negativní,“ řekla Bělunková.

„Z nabouraných vozů jsme vyprostili dva dospělé a jedno dítě. Nyní přečerpáváme 600 litrů nafty do náhradního tahače,“ řekl po poledni mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

„Záchranáři ošetřovali pět osob, které při nehodě utrpěly zranění. Nejvážnější byl stav desetiletého chlapce. Nalézal se v bezvědomí a přímém ohrožení života,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl a dodal: „Lékař u něj zjistil poranění hlavy a mozku. Dítě muselo být zaintubováno a převedeno na přístrojem řízenou ventilaci, uloženo do vakuové matrace a následně vrtulníkem transportováno do ostravské fakultní nemocnice.

Další dítě (12) bylo zraněno lehce a po ošetření přepraveno do nemocnice v Českém Těšíně. Dva muži (50 a 68) a žena (27) utrpěli středně těžká a lehké poranění v oblasti hlavy nebo páteře. Byli při vědomí a mimo ohrožení života.

Směr na Slovensko je stále průjezdný, opačný byl zcela zastaven. Kvůli projetí čekající kolony vozidel byl na několik minut zprůjezdněn jeden pruh, další vozidla už jsou odkláněna před místem nehody na objížďku.

VIDEO: Palubní kamera z auta na D1: Takhle viděli řidiči lednovou hromadnou nehodu, byli bezmocní.

Video
Video se připravuje ...

Palubní kamera z auta na D1: Takhle viděli řidiči hromadnou nehodu, byli bezmocní TV Prima

Fotogalerie
3 fotografie