„Začátkem roku oznámila jedenašedesátiletá žena z Frýdku-Místku na obvodní oddělení, že jí byla odcizena finanční hotovost. Uvedla, že jí není jasné, jak k této krádeži mohlo dojít, jelikož svou platební kartu měla neustále uschovanou ve své peněžence a nikomu ji nikdy nepůjčila,“ řekla mluvčí policie Karolína Bělunková.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že kartu sice nikomu nepůjčila, ale někdo si ji půjčil sám. A to dokonce sousedka, které seniorka patrně bezmezně věřila. Peněženku totiž při jejích návštěvách nechala volně přístupnou.

Podezřelá měla od srpna loňského roku ve zhruba čtrnácti případech nepozorovaně odcizit v průběhu své návštěvy nic netušící sousedce platební kartu. Pokaždé ji pak nepozorovaně vrátila na své místo,“ popsala Bělunková a dodala: „Těmito postupnými krádežemi si tak měla pachatelka přijít na skoro 240 tisíc korun.“

Zlodějka se policistům přiznala, že za cizí peníze si užívala. Nakupovala oblečení, kosmetiku, chodila do restaurací. „V neposlední řadě takto získané finanční prostředky využívala také k návštěvám kadeřníka, kosmetických salonů a manikúry,“ zakončila policejní mluvčí.

VIDEO: Ondřej Penc o prevenci při výběru peněz z bankomatu