Osm jednotek hasičů zasahovalo v noci na pátek až do ranních hodin u požáru rodinného domku a přilehlé dílny v Odrách na Novojičínsku. „Už při příjezdu první jednotky hasičů hořela střecha obytné části vydatným plamenem a také přilehlá hospodářská část s dílnou. Zásah značně komplikovaly hromady palivového a dalšího dřeva, umístěného po obvodu hořícího domu, na které hořící střecha brzy propadla,“ popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči museli také rychle vyklidit a dohasit na volné ploše seno, uskladněné v budově. Přestože uchránili další hospodářskou budovu, škoda se odhaduje na nejméně 900 tisíc. „Vyšetřovatel vyloučil úmyslné zapálení, oheň vznikl v souvislosti s topením,“ potvrdil Kůdela.

už ve čtvrtek vyjížděli hasiči do Kobeřic na Opavsku. „Do místní části Bažantnice vyjely celkem čtyři jednotky hasičů. Hořela část střechy a podkroví kolem komína,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Důvodem požáru byla špatná konstrukce komína.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 45 minut. Předběžná škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun.

Čerstvě dokončená dřevostavba vzplála jen o pár hodin později i v Ostravě-Svinově. Tady hašení trvalo zhruba 40 minut a majitelé přišli zhruba o půl milionu. „V obou případech je příčina vzniku požáru v souvislosti s topením,“ dodal Kůdela.

Fotogalerie
23 fotografií