Lucie (†20) byla znásilněná a uškrcená. Pachatel její tělo pohodil na okraji lesíku u Proskovic, místo patrně dobře znal. „Myslel jsem, že je to umělá figurína, jak byla bílá. Sáhl jsem na ni. Byla studená. Už se jí nedalo pomoci,“ vzpomněl nálezce těla.

Policie pátrala, ale každá linie vyšetřování vychladla. Kriminalisté zjistili, kde byla dívka naposledy spatřena. „V den oslavy navštívila rockový klub Sklep v Mečnikovově ulici v Ostravě, kam se šla bavit se svými kamarády. V klubu byla podle svědků asi do třetí hodiny ranní,“ řekl Josef Kubánek. Tady však stopa po Lucii končí.

Před třemi týdny policie vyzvala případné svědky, aby se jí ozvali, a doufala, že by se případ na poslední chvíli ještě podařilo rozlousknout. „Po zveřejnění výzvy jsme reagovali na konkrétní poznatky, které sdělovala veřejnost. Prověřili jsme řadu skutečností. Bohužel zatím bez výsledku zjištění konkrétního pachatele,“ řekla policistka Gabriela Holčáková.

Ve čtvrtek 14. prosince tak uplyne 20 let od bezcitné vraždy mladé dívky a dojde k promlčení činu… „Pátrat budeme i tak dál, ale pachatel už nebude trestně odpovědný,“ potvrdil Kubánek. Svědci však stále k případu mohou beztrestně podat informace na policii, případně na čísle 158.

VIDEO: K případu Lucie Vinarské se vyjádřil vyšetřovatel Josef Kubánek.

Fotogalerie
11 fotografií