Obžaloba tvrdí, že Patrik, který se s dívkou znal a podle svědeckých výpovědí s ní měl dříve i poměr, zasadil Sabině nožem do krku a hlavy několik ran. Poté ji ubil osmadvaceti ranami kladivem či pánví. „Útok byl velmi razantní, likvidačního charakteru,“ řekla soudu znalkyně Margita Smatanová.

Sabina umírala obzvláště trýznivě. Hlavu měla rozsekanou k nepoznání. Objevil ji její přítel Jan, který se vracel z dovolené. „Je ledová, i na zádech, i na břiše, má hlavu rozbitou. Ta hlava je úplně rozvalená! Ona je mrtvá!“ vyděšeně líčil při telefonátu na záchranku.

Po vraždě měl Patrik ukrást z domu peníze a cennosti za zhruba 120 tisíc. Po městě je utrácel za taxíky, oblečení a automaty. „Nemyslím, že by ho ta vražda nějak vzala,“ vypověděl Ozzyho kamarád Vilém K. (25). Patrik se nejprve k vraždě doznal, poté uvedl, že ho k přiznání donutili bitím policisté. Vinu svaluje na přítele mladé ženy.

Soud dále pokračuje

„Hlavní líčení bude pokračovat na začátku příštího roku. Pokud uznají obžalovaného vinným z vraždy, hrozí mu trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo také i výjimečný trest,“ řekla Blesku mluvčí krajského soudu Lucie Olšarová.

VIDEO: Poslechněte si, co vzkazuje obžalovanému přítel Sabiny Jan. Právě on ji našel mrtvou.

Fotogalerie
19 fotografií