Jako soudkyně se zabývala například kauzou zatopení ostravské chemičky Ostramo při povodních v roce 1997. Později místo u okresního soudu opustila a začala se věnovat advokacii. Z advokátní komory ale byla vyloučena kvůli podvedení klienta. Za podvodné vylákání peněz a zpronevěru byla i dvakrát odsouzena. Další případ ostravský soud stále projednává.

„V roce 2014 byla odsouzena za podvod a zpronevěru k souhrnnému podmíněnému tříletému trestu. V trestné činnosti ale pokračovala. Navíc jednou usedla za volant pod vlivem alkoholu. Soud jí řízení zakázal. Zákaz nerespektovala a znovu řídila,“ uvedl soudce ostravského okresního soudu Lukáš Delong.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí byla Věra S. odsouzena, měla odpracovat 300 hodin obecně prospěšných prací a zaplatit 15 000 korun. Nic z toho však neudělala, což byl podle Delonga hlavní důvod, proč soud původní podmínku změnil v nepodmíněný trest.

„Ve vězení by měla strávit tři roky,“ doplnil soudce. Rozhodnutí podle něj zatím není pravomocné. Obžalovaná totiž k hlavnímu líčení nepřišla. Jednání se ale konalo v její nepřítomnosti.

Utratila statisíce korun klientů

Jako advokátka podle prvního rozsudku přijímala od svých klientů do úschovy peníze, které podle spisu ale utratila. Šlo o statisíce korun. V jednom případě dostala podmíněný trest 30 měsíců se zkušební dobou na čtyři roky. Při řešení dalšího podobného případu soud tento rozsudek zrušil a udělil přísnější souhrnný trest, tříletou podmínku se zkušební dobou na čtyři roky.

Na základě těchto případů byla žena vyloučena z advokátní komory, přesto se dál vydávala za advokátku a v podvodech údajně pokračovala. „Podle poslední obžaloby, kterou soud ještě projednává, zneužila plnou moc, kterou od klienta dostala. Stalo se to ještě ve zkušební době předchozího odsouzení,“ řekl Delong.

Loni se dostala do problému i kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Vůz, který řídila, zastavila policejní hlídka 19. prosince a podle zkoušky měla v dechu 2,12 promile alkoholu.