„Je moc dobře, že se cyklostezku podařilo dokončit a otevřít. Je důležitá jak pro lidi, kteří jezdí do Opavy za prací, zábavou či nákupy, tak i pro rekreační cyklisty. Ti teď mohou využívat bezpečnou stezku,“ uvedl primátor Opavy Radim Křupala.

Nová cyklostezka povede po trase Opava, Otice, Dolní Životice, Litultovice a Jakartovice. Kromě cyklistů by měla sloužit i pěším turistům. Úsek, který byl nově otevřen místo polní cesty a kolem lokality Na Rybníčku, vede do Otic. Stavět se začal letos v srpnu. Náklady by měla z 85 procent pokrýt dotace.

Nové cyklistické propojení Opavy a Otic město využije i pro plánovanou cyklostezku do Hradce nad Moravicí. Současná podél řeky je přetížená. Nový úsek bude dlouhý sedm kilometrů. Povede právě po nové trase z Opavy na Otice, pak přes pole do Branky u Opavy a do Hradce.

Stavět by se mělo už příští rok. Náklady se odhadují na 17 milionů korun. Cena, která vzejde z výběrového řízení, bude určitě nižší,“ řekl náměstek opavského primátora Dalibor Halátek.

VIDEO: I při budování cyklostezek se dá šlápnout vedle...

Video
Video se připravuje ...

Trapno-cyklostezky. Plné chyb! A hra o nervy: V Praze rozkopou přes 100 silnic! Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček