Život změnil Veronice bývalý kamarád Patrik (32), který ve sportovním voze nezvládl předjíždění aut. „Seděla jsem připoutaná vzadu. Nic si nepamatuji. Od svědků vím, že mě postavili s rozdrcenou lebkou k autu. Přímo tam pro mne letěl vrtulník, ve kterém mě třikrát oživovali,“ řekla Veronika. Patrik jel 160 km rychostí, dostal podmínku, kterou mu ale zrušila amnestie.

Kóma a smrt

Veronika utrpěla poranění mozku. „Po probuzení jsem byla ve vigilním kómatu. Dávali mi jen tři procenta na to, že budu mluvit nebo chodit. Naštěstí mě přeložili do nemocnice v Náchodě, kde se mnou začali cvičit a do úst mi vkládali oblíbené chutě, pouštěli mi oblíbenou hudbu a začala jsem se vracet do dnešního nového života,“ uvedla statečná žena (dnes 29).

Rodinu navíc tehdy srazila i další rána - smrt táty Veroniky (†44). „Tatínek byl majorem u cizinecké policie. Měl toho hodně v práci, dokončoval doktorát a těžce se smiřoval s mým osudem. Zemřel na silný infarkt,“ přiznala brunetka.

Pořád cvičí

Rehabilitace udělaly z Veroniky chodící a opět temperamentní ženu. „Nyní jsem po šesté v Klimkovicích. Vlastně už sama chodím a pouze trénuji rovnováhu, jelikož mám v mozku porušeno její centrum. Jsem nesmírně vděčná za tuto šanci a chci pomáhat lidem po úrazech. Jsem příkladem toho, že naděje umírá poslední,“ sdělila Veronika.

Předává zkušenosti

Veronika má za sebou přes dvacet přednášek na základních i středních školách. „Chtěla bych se této oblasti věnovat profesionálně. Chci mladým lidem říci, že kamarády si mohou vybírat a mohou též ovlivnit svůj osud,“ dodala statečná žena.

Shání podporu

Veronika hledá mecenáše, kteří by finančně podpořili její přednášky o dopravní bezpečnosti i překonání následků úrazů a nemocí. Číslo účtu: 2108701078/2700

Fotogalerie
10 fotografií