Psal se 13. prosinec 1997 a Lucie slavila se svými rodiči svátek. Mamince po oslavě řekla, že navštíví známého v nemocnici a že se za dvě hodiny vrátí. To ji rodina viděla naposledy živou. Na její tělo mrtvé tělo narazil druhý den náhodný muž, který venčil psa.

„Zjistili jsme, že v den oslavy navštívila rockový klub Sklep v Mečnikovově ulici v Ostravě, kam se šla bavit se svými kamarády. V klubu byla podle svědků asi do třetí hodiny ranní,“ řekl Josef Kubánek. Tady však stopa po Lucii končí.

Jisté je jen to, že její tělo leželo 14. prosince u lesa pět metrů od méně frekventované silnice z Ostravy mezi Krmelínem a Proskovicemi. Vrah zřejmě místo dobře znal. „Příčinou smrti dívky bylo udušení z uškrcení,“ uvedl Kubánek.

Jenže dívka před svou smrtí prožila velká muka. Bezcitný vrah ji znásilnil. Do lesa pak dovezl autem její tělo. Místo smrti totiž není shodné s místem nálezu těla nebohé dívky.

„Svědci by si mohli i dnes vzpomenout na něco, co by přivedlo policisty na stopu pachatele,“ vyzval kriminalista a dodal: „Pokud svědci dosud nesvědčili například kvůli strachu, tak už se bát nemusí, dávno nejsou trestně odpovědní. Svědectví může být i anonymní, nebudeme pátrat po jejich identitě.“

Policie doufá, že se jí podaří objasnit i tento kriminalistický pomníček. Ve čtvrtek 14. prosince ale uběhne od činu 20 let a dojde k promlčení… „Pátrat budeme i tak dál, ale pachatel už nebude trestně odpovědný,“ potvrdil Kubánek.

Fotogalerie
11 fotografií