„Dolní Vítkovice jsou architektonicky úžasné místo. Nikdy mě nepřestaly fascinovat, a proto když se objevila tahle nabídka, nemusel jsem dlouze přemýšlet. Prostory klubu jsou unikátní a v Ostravě byli vždy perfektní fanoušci, takže se na ně už teď moc těším,“ říká umělec, rapper a spisovatel, vlastním jménem Vladimír Brož, který je zároveň držitelem Zlatého Anděla za hiphopové album a ceny Magnesia Litera za knihu Kmeny.

Záměrem zakladatelů klubu je přivádět hudební fanoušky do oblasti postupně kultivovaného areálu vyhaslých pecí po celý rok, nejen při statisícových Colours of Ostrava či Beats for Love. Nový klub však nebude otevřen nepřetržitě, ale vždy pro konkrétní akci.

 „Naší snahou je přivést do architektonicky výjimečné oblasti co nejkvalitnější hudební program všech žánrů. Díky tomu, že je navíc jeho spoluzakladatel Vladimir 518 vyznavačem architektury, podařilo se nám najít společnou řeč a rozšířit tak portfolio Dolních Vítkovic o další smysluplnou věc,“ řekl k projektu Petr Koudela, výkonný ředitel Dolních Vítkovic.

O program sobotního slavnostního otevření Brickhouse DOVu se postarají kapela PSH v čele s Vladimirem 518, DJ MIKE TRAFIK, Orion, dále pak rappeři Smack, Maniak, Boy Wonder či Indy. V sobotu je při příležitosti otevření pro všechny návštěvníky stanoveno exkluzivní vstupné 99 Kč. Nabitý program odstartuje ve 21 hodin.

O týden později zahraje v BrickHouse DOV kapela Tata/Bojs, na konci listopadu pak také hardrocková kapela Limetal.

 

Fotogalerie
8 fotografií