Stavba šestisedačkové lanovky vyšla na 110 milionů. Majitelé areálu »nasypali« dalších 40 milionů korun do 16 sněžných děl a nové sjezdovky. „Ski areál Kopřivná je naše srdeční záležitost, a proto jsme se rozhodli pro jeho modernizaci, aniž bychom využili dotačních peněz,“ řekl spolumajitel areálu Karel Ležatka.

Sedačka dokáže za hodinu přepravit až 2400 lyžařů. Je vyhřívaná a cestující chrání před povětrnostními vlivy bublina. Navíc děti při nastupování změří speciální laser a hydraulika v nástupní plošině je zvedne do výšky, aby si mohly pohodlně sednout. „Smyslem investice je zajistit našim lyžařům vyšší komfort, aby už nemuseli jezdit do zahraničí,“ dodal Ležatka.

Přísné podmínky

Na Kopřivné byla do letošního roku modrá sjezdovka dlouhá 1350 metrů. Nyní k ní přibyla i obtížnější, ale certifikovaná červená sjezdovka o délce 950 metrů. „Aby se stavba mohla realizovat, tak bylo třeba podstoupit povolení EIA. Bylo dbáno na ekologii, kdy má nová lanovka ekologičtější motor. Automatická čerpadla, která ženou vodu do sněžných děl mají nižší odběr energie,“ prozradila Andrea Mlčochová z areálu.

Fotogalerie
7 fotografií