Tomáš skončil s prasklou lebkou, rozbitými zuby a otřesem mozku v nemocnici. Po viníkovi nehody pátrala policie. „Už jsem mu odpustil. Omluvil se mi a odškodnil mě 60 tisíci korunami. Přesto mu nevěřím, že mě neviděl, případně nevěděl, že mě srazil. Vážím 120 kilo a rozbil jsem mu světlomet i čelní sklo na autě,“ řekl student.

Oblíbený onkolog Jaroslav, který stál u zrodu několika hospiců na severní Moravě, kde dlouhá léta zdarma pomáhá těžce nemocným lidem, činu lituje. „Je mi to moc líto. Viděl jsem chodce a myslel, že je naštvaný a praštil mi rukou do čelního skla. Bál jsem se možného útoku a jel dál do práce. Že jsem někoho srazil, jsem nevěděl. Ve zpětném zrcátku jsem za autem viděl stát člověka. O osobě ležící na zemi jsem neměl tušení. Zastavil bych,“ vypověděl lékař.

Chtěl se přihlásit, ale usnul

Policie po viníkovi nehody pátrala. „Viděl jsem až večer v televizi, co se stalo, a plánoval jsem, že mě druhý den po práci manželka zaveze na policii. Po práci jsem doma ale usnul a pak si pro mě přišla policie,“ tvrdil lékař, který byl již v době nehody slepý na levé oko a také hluchý na levé ucho.

Kromě tříleté podmínky soud udělil lékaři pokutu ve výši 50 tisíc korun a navíc také 50 měsíců zákazu řízení. Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu k odvolání.

Fotogalerie
3 fotografie