Neštěstí se odehrálo v blízkosti jednoho z hlučínských supermarketů. Na bourání betonové zdi pracovali tři dělníci. V jednu chvíli tam však zůstal třetí muž sám. „Když se za chvíli vrátili, zeď už byla dole a jejich kolega zavalený,“ popisoval nešťastnou událost mluvčí policie René Černohorský a pokračoval: „Kolegové zraněného dostali zpod trosek zdi a okamžitě zavolali pomoc.“

Zraněný je v kritickém stavu

Při příjezdu záchranky nejevil zraněný známky života. „Postupně se podařilo obnovit činnost srdce i dechu. Jenže utrpěl mnohočetná poranění a je v kritickém stavu,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Momentálně o dělníka pečují lékaři Fakultní nemocnice v Ostravě. „Pacient je v péči anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Jeho stav je stále velmi vážný. Rozhodující budou nejbližší dny,“ uvedl mluvčí nemocnice Tomáš Oborný .

Věc řeší hlučínští policisté společně s kriminálkou z Opavy. „Zatím nic nenasvědčuje cizímu zavinění. Zraněný muž nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykových látek,“ dodal René Černohorský.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá vyprošťování zasypaného dělníka.

Fotogalerie
7 fotografií