Uzavírka Českobratrské ulice komplikovala dopravu přes centrum Ostravy několik měsíců, teď už si řidiči oddechnou. Totéž platí i pro cestující hromadnou dopravou. „Od středy je Českobratrská otevřena pro veškerou dopravu. Platí to i pro autobusové zastávky Husův sad,“ potvrdila mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

Nové zastávky i chodníky

Celá rekonstrukce jedné z nejfrekventovanějších ostravských ulic stála 33,5 milionu korun. „Momentálně se ještě dodělávají detaily, jako je třeba vsazování záhonů trvalek,“ pokračovala Vojkovská.

Modernizace Českobratrské ulice začala v půlce května. Součástí byly také opravy vodovodu, kanalizace nebo plynovodu. Totéž se samozřejmě týkalo povrchu silnice a přilehlých zastávek hromadné dopravy a také chodníků v úseku od Sokolské třídy po nádražní ulici.

Hotovo o měsíc dřív

Rekonstrukce byla plánovaná už několik let. „Nejdříve se musela spravit Nádražní ulice, tam byl ten stav inženýrských sítí havarijní. Navíc se na to čerpaly dotace,“ uvedl náměstek primátora Břetislav Riger a dodal: „Až pak bylo možno vrhnout se na rekonstrukci Českobratrské. Jsem moc rád, že se všechny práce podařilo dokončit s měsíčním předstihem.“ 

Fotogalerie
5 fotografií