Karel Skoupý nebohou fenečkou vyhodil v srpnové noci po hádce s přítelkyní Terezou (20) z desetimetrové výšky. Fena Lady patřila Terezině matce Martině Římanové (44), která ji páru svěřila k hlídání během své dovolené. Předtím měl napadnout i samotnou Terezu.

Podle sousedů se z bytu v noci, kdy nad ránem Lady padala z mnohametrové výšky, ozývaly rány a hluk. „Ta holka v bytě křičela: Nebij mě, nebij mě! Byly tři hodiny ráno,“ tvrdí sousedka, která z obavy před mstou fotbalisty Karla odmítla prozradit jméno.

„Přítel dcery když se napije, je agresivní. Špatně se mi na trestním příkazu četlo, že z 10 metrů vyhodil jen 2 kila vážící Ladynku bezcitně dolů na asfaltový chodník. Že jí způsobil nepřiměřené utrpení, že po velkých bolestech uhynula,“ pláče Římanová.

Havířovská soudkyně Lubomíra Binová potrestala Skoupého ročním trestem s podmíněným odkladem na 30 měsíců. Majitelce má zaplatit za Lady škodu ve výši 4 500 korun. Po dobu podmínky by Skoupý měl být »hodný«. Jinak půjde do kriminálu.

Může podat odpor

„V případě, že bude podán odpor, ten trestní případ padá a bude probíhat normální hlavní líčení. Pokud nabude právní moci, tak je to rozhodnutí konečné,“ řekla Pavlína Jurášková, předsedkyně Okresního soudu v Karviné.

Fotogalerie
9 fotografií