Krásná, štíhlá blondýnka se s manželem seznámila na dovolené v Tunisu, kde byla s malou dcerou z předchozího manželství. Za pouhé čtyři dny se do něj zamilovala. Jelikož věděla, že přítele do Česka bez víza nedostane, tak se do tří měsíců od seznámení odletěla do Afriky vdát. „O islámské kultuře jsem neměla žádné informace. S rodinou manžela jsem se potkala poprvé na svatbě,“ uvedla žena u soudu.

Musela změnit život

Renáta po svatbě musela změnit životní styl. Manžel jí zakázal chodit na plovárnu. Časem mu začalo vadit, že není muslimka, nevaří tradiční arabská jídla, nosí krátké sukně či legíny, stýká se s přáteli... Aby jí takové »nemístné chování« odnaučil, tloukl ji do hlavy přes polštář. Na těle i ňadrech jí způsoboval modřiny, aby musela chodit zahalená. Dvakrát na ni dokonce vytáhl nůž a vyhrožoval, že zabije ji i sebe.

Mají spolu syna

Nejagresivnější byl podle žaloby v době muslimského svátku ramadánu. Letos v červnu vše vyvrcholilo konfliktem, po kterém žena zavolala policii. Tunisan tak strávil ostravské léto ve vazbě.

Tunisan se u soudu doznal a část svého chování svedl na jinou kulturu i to, že mu manželka slíbila, že bude k jeho víře tolerantní. „Ano je pravda, co je uvedeno v obžalobě. Chci, abychom se k sobě vrátili a žili normální život,“ řekl El Grab soudu a dodal: „Chtěl bych mít další dítě.“

Podobně to cítí i Renata, která vychovává jejich společného syna Adama. „Odpustila jsem mu. I když všichni říkají, že se nezmění, ráda bych mu dala druhou šanci. Snad ho podmínka změní,“ pronesla blondýnka.

Dostal šanci

Okresní soud v Ostravě zohlednil tyranovo doznání. „Muž byl odsouzen ke dvěma letům vězení s podmínečným odkladem na tři a půl roku. Rozsudek je pravomocný,“ uvedl mluvčí soudu Lukáš Delong.

Fotogalerie
3 fotografie