Demonstrace začala ve středu odpoledne před Krajským soudem v Ostravě. „Sešli jsme se, abychom upozornili na přístup soudce Krhuta z Krajského soudu v Ostravě, který za pár hodin zamítl naši žalobu o 683 stranách,“ řekl boháč Pavol Krúpa.

Desítky lidí

Protestu se účastnilo jen pár desítek lidí. Krúpa v létě plánoval zaplatit cestu tisícovkám naštvaných lidí do Švýcarska před sídlo Bakalovy společnosti. Tamní úřady mu to ale zatrhly. „S účastí jsem spokojený. Chceme upozornit na liknavost státu, selhání soudů. Můžu slíbit, že budu dál dělat maximum pro to, aby nájemníci získali možnost koupit si své byty,“ prozradil Krúpa.

Dostane procenta

V případě, že se Krúpovi podaří vyhrát spor o 45 tisíc bytů OKD, tak si přijde na své. „Nájemníky zastupujeme za určité procento. Všechny náklady s vymáháním bytů hradíme my. Jde o vzájemnou dohodu,“ dodal Krúpa.

Nic nevěděli

Tisíce nájemníků ze sdružení BYTYOKD.cz o demonstraci nevěděly. „Nikdo s námi demonstraci nekonzultoval. Nízký počet účastníků by mohl u veřejnosti vyvolat dojem, že o problém lidé nemají zájem. To ale není pravda,“ uvedl šéf sdružení Roman Macháček.

 

Fotogalerie
11 fotografií