Nehoda se odehrála před 18. hodinou večer ve Staré Bělé na ulici Mitrovická. „Řidič při jízdě na mokré vozovce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že mladík měl při projíždění zatáčky dostat smyk a poté vyjel přes protisměrnou část vozovky mimo ni, kde narazil do rodinného domu a sloupu.

»Bavorák«, který mladík řídil, navíc ani nesplňoval technické požadavky. „Vůz byl v době havárie opatřen pneumatikami s dezénem pod stanovenou hodnotu,“informovala mluvčí.

„Žena (18) , jejíž totožnost záchranáři v době zásahu neznali, byla po nehodě v bezvědomí a ohrožení života. Zasahující lékař u ní zjistil poranění hlavy a hrudníku,“ komentoval mluvčí záchranářů Lukáš. Podle něj byla dívka převezena do Fakultní nemocnice v Ostravě.

„Další tři cestující z havarovaného vozidla utrpěli poranění středně těžká nebo lehká, všichni byli následně předáni na úrazové ambulanci ostravské Městské nemocnice,“ dodal Humpl.

Policie k objasnění události zahájila trestní řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. „Pachateli tohoto skutku hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta,“ řekla Holčáková.

Policisté zjistili, že řidič v době jízdy nebyl ovlivněn alkoholem. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz. „Přivítáme také případné informace svědků na lince 158. Za pomoc děkujeme,“ uzavřela mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie