Na babičku nejprve zazvonila žena, která jí tvrdila, že jde odepisovat vodoměr. Stařenka jí uvěřila, a tak ji pustila do svého domu. „Vzápětí do domu vstoupil i neznámý muž s tím, že jde vracet přeplatek ve výši jeden tisíc korun za elektřinu,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Vrácení přeplatku se ale začalo komplikovat. „Po poškozené požadoval rozměnění bankovky v nominální hodnotě 5 tisíc korun,“ řekla Viačková a dodala: „Záhy v nestřeženém okamžiku neznámý muž odcizil finanční hotovost ve výši 8 tisíc korun.“

Podle ní by lidé měli mít na paměti, že odečet vody, elektřiny nebo plynu musí být jasně ohlášeny dopředu s časovým předstihem. Přeplatky navíc nikdy nejsou vypláceny hotově do rukou v bydlišti.

Zároveň Viačková připomněla, že by lidé neměli pouštět cizí lidi do svého bytu a při ohlášených odečtech by se měli domluvit, aby nebyli doma sami.

VIDEO: Břeclavští strážníci už více než rok pomáhají seniorům díky unikátním SOS hodinkám. Nyní jim je mění za modernější typ, který je odolnější.

Video
Video se připravuje ...

Břeclavští strážníci už více než rok pomáhají seniorům díky unikátním SOS hodinkám. Nyní jim je mění za modernější typ, který je odolnější. Hynek Zdeněk