Padesát veteránů jelo z Krnova přes Karlovu Studánku do Malé Morávky a na hrad Sovinec. Závod startoval na náměstí v Krnově, kde si tisíce lidí přišly prohlédnout vzácné skvosty. „Nejstarším vozidlem v závodu je Ford T z roku 1911,“ pochlubil se místostarosta Krnova Jan Krkoška.

Samotný závod zaštítila první československá Miss Ivana Christová a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. „Je to nádhera. Není k tomu co dodat,“ řekl profesor Vondrák. Majitelé veteránů se shodují v tom, že své lásky neprodají. „Miluji svoji manželku a své Bentley. Nikdy ho neprodám,“ prozradil profesionální záchranář Martin Steininger.

Dobové kostýmy

Posádky veteránů jsou stylově oblečeny. „Jezdit veteránem je životní styl a patří k němu i oblečení,“ nechal se slyšet majitel Chenarda Walckera z roku 1912 Pavel Beran. Kolem silnic pozorují spanilou jízdu veteránů davy lidí. Z jednoho starého citroenu jim mává Fantomas. Němec Harald Braune má na prsou vycpaného mývala, kterého občas hodí směrem k přihlížejícím dámám, ty v tu chvíli omdlévají šokem.

Fotogalerie
43 fotografií