Fanoušci Baníku jsou zklamaní. Disciplinární komise byla pohoršena jejich chováním na venkovním utkání se Slováckem, kde měli Ostravané použít nedovolenou pyrotechniku, vhazovat předměty na hrací plochu, skandovat nevhodné pokřiky a také poničit zařízení soupeřova stadionu.

Z toho důvodu se rozhodla zakázat fandům Baníku vstup na následující venkovní utkání, které Ostravané odehrají v Plzni.

„Závažnost chování ostravských fanoušků při utkání se Slováckem vedla disciplinární komisi k uložení trestu, který vešel v platnost od tohoto soutěžního ročníku a měl by být signálem především pro příznivce jednotlivých klubů,“ uvedl v tiskové zprávě místopředseda disciplinárky Josef Teplý.

Z řad příznivců Baníku se ale ozývají hlasy, které říkají, že odůvodnění se nezakládá na pravdě, a poukazují na obdobné chování z jiných fanouškovských táborů. Spousta z nich má navíc na zápas nakoupeny lístky.

„Disciplinárka se rozhodla jít cestou kolektivní viny, přestože drtivá část z třinácti stovek našich fanoušků na Slovácku fandila slušně a spořádaně,“ uvedl ostravský klub ve svém vyjádření. Podle něj bude slušná většina pykat za neukázněné jednotlivce.

Ostravský klub podle vyjádření na svém webu momentálně zvažuje další postup, na základě kterého se vyrovná s fanoušky, kteří si na „zakázaný zápas“ již zakoupili lístky.

Pořadatelé teď v Plzni budou muset co nejlépe ohlídat, aby se na tribunách do sektoru domácích příznivců nedostali fanoušci soupeře, kteří mají zaracha.

VIDEO: Zásah policistů proti fanouškům Baníku.

Video
Video se připravuje ...

Zásah policistů proti fanouškům Baníku. Blesk - David Malík

Fotogalerie
18 fotografií