K bouračce došlo krátce před jedenáctou na přejezdu v Pržně. Vůz se střetl s vlakem jedoucím z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm. Podle informací policie vlakem zrovna cestovalo 160 lidí a nikomu z nich se nic nestalo.

Řidička osobního automobilu takové štěstí ale neměla. Utrpěla zranění, kterým krátce po nehodě podlehla. Přejezd je vybaven světelnou signalizací „Podle prvotních informací zařízení bylo v provozu,“ informovala policejní mluvčí Karolína Bělunková. Totožnost řidičky zatím policie ověřuje.

Na místo havárie kromě pozemní posádky dorazil z Ostravy vrtulník s lékařem. „Záchranáři na místě nehody nalezli sedmašedesátiletou ženu bez známek života zaklíněnou v osobním vozidle,“ komentoval mluvčí záchranářů Ladislav Lang.

„Při nárazu utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým podlehla ještě před příjezdem posádek. Zasahující lékař mohl pouze konstatovat její smrt,“ doplnil Lang.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala byla cena na autě a na vlaku v obou případech stanovena předběžně na 250 tisíc. Za dalších 100 tisíc byla způsobena škoda na trati.

„Provoz na trati je přerušen. Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti v místě vzniku mimořádné události,“ dodal Drápal.

VIDEO: Hazard se životy cestujících: Řidič autobusu projel blikající přejezd.

Video
Video se připravuje ...

Hazard se životy cestujících: Řidič autobusu projel blikající přejezd. TN.cz