Na Lady se panička Martina těšila celou dovolenou v Chorvatsku. Nedočkala se. „Policisté mi řekli, že ten pes byl vyhozen z okna, což mě šokovalo. Mezi mladými byla nejspíš nějaká hádka a pes byl prostě po ruce, tak se on takhle prostě pomstil,“ říká.

Pád z mnohametrové výšky Lady nepřežila. „Okno je v bytě od podlahy vysoko přes metr. On tvrdí, že se v hádce rozmáchl rukou. Nezapírá, že psa zabil,“ tvrdí majitelka. Jak dodala, Karel S. (25) před tím prý ještě zbil její dceru Terezu (20).

Podle sousedů se z bytu v noci, kdy nad ránem Lady padala z mnohametrové výšky, ozývaly rány a hluk. „Ta holka v bytě křičela: Nebij mě, nebij mě! Byly tři hodiny ráno,“ tvrdí sousedka, která z obavy před mstou fotbalisty Karla odmítla prozradit jméno.

Zraněná dcera pak z bytu v ulici J. Švermy utekla a musela na ošetření do nemocnice. Blesk se snažil ptát přímo fotbalisty Karla, jak pes z okna vypadl. „K tomu vám nemusím vůbec nic říkat,“ třískl před obličejem redaktora dveřmi.

„Neomluvil se, ani nezavolal,“ dodala majitelka čivavy, která se nyní obává o život své dcery.

Smrt čivavy šetří policie

„Přijali jsme oznámení o úmrtí psa malé rasy. Jaká bude kvalifikace případu, je zatím otázkou šetření. V úvahu připadají týrání zvířete i poškozování cizí věci,“ řekla policistka Zlatuše Viačková. Karlu S. hrozí v případě prokázání viny 3 roky. Známý havířovský fotbalista Karel S. je také stíhán pro podezření z ublížení na zdraví přítelkyně Terezy. Napadnout ji měl a zranit stejnou noc, kdy přišla o život čivava. Tereza po útoku skončila ve špitále. Za to mu hrozí několikaletý kriminál.

Vyloučili ho z klubu!

Hráči oznámím vyloučení z klubu s okamžitou platností. Jeho jednání nejsme ochotni tolerovat. Měl být svým jednáním vzorem mládeži, již vychováváme. Z morálního hlediska ho mezi sebou nechceme,“ řekl Blesku předseda klubu MFK Havířov Bronislav Šimsa.

Fotogalerie
5 fotografií