„Žena při požáru utrpěla popáleniny na více než 90 % těla a její stav byl od počátku kritický,“ řekl ČTK mluvčí Fakultní nemocnice Tomáš Oborný. 

Požár v bytě vypukl před dvěma týdny, hasiči při zásahu našli muže, který nejevil známky života. Ženu záchranáři ošetřili na místě a transportovali do nedaleké nemocnice, kde v noci na středu zemřela.

Důvod požáru je zatím zatím neznámý, policie věc stále vyšetřuje. „Příčina požáru je stále v prověřování. Čeká se na znalecké posudky, ještě se dělají výslechy,“ řekla pro ČTK policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

V průběhu čtvrtka navíc byli oceněni dva muži, kteří se snažili v souvislosti s požárem pomoct. Jeden z nich se vracel domů, druhý věšel na balkoně prádlo. Poté, co vypozorovali, že v bytě vypukl požár, ihned se k němu vydali.

„Situace v místě byla nepřehledná, bylo zaplněno kouřem a orientace tak byla ztížena. Vzhledem ke zjištění, že uvnitř bytu se má nacházet jeho obyvatel a také předpokladu přítomnosti dalších lidí v ostatních bytech domu, začali oba muži ihned s pomocí,“ uvedla Holčáková.

Dodala, že muži obdrželi medaili ředitele Městského ředitelství policie Ostrava za významný skutek, při kterém projevili odvahu a statečnost.

Fotogalerie
2 fotografie