„Původně byli policisté přivoláni k situaci, kdy byl registrován silný kouř z okna jednoho z ostravských bytů,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Poté, co policisté s hasiči otevřeli dveře bytu ve čtvrtém patře, zjistili, že kouř způsobuje kuře, které dal muž (30) péct do trouby. Krátce na to ale usnul.

„Po zjištění základních informací na místě i konstatování, že život a zdraví lidí již ohněm či kouřem ohroženy nejsou, shledali policisté další fakta,“ popsala Holčáková. „V kuchyni se nacházely také předměty určené k výrobě psychotropní látky pervitinu, spolu s chemikáliemi a pomocnými látkami,“ dodala.

Muž se později přiznal, že laboratorní techniku přechovával a pervitin vařil, ale dušoval se, že jen jednou, a to ještě jen pro vlastní spotřebu.

„Po shromáždění důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla mluvčí.  

Nepovedený »kuchař« tak musel čelit navíc ještě domovní prohlídce. Momentálně mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Podobných odhalení už za sebou ostravští policisté mají několik. Před třemi lety například museli vyjíždět k prosakování vody v jednom z bytů. Na místě se zjistilo, že nejde o závadu vodovodní instalace, ale o chybu v zavlažování konopí. Jindy zase muži zákona vyrazili řešit protiprávní činnost, při které zjistili informace o zařízení, kde mělo pravděpodobně rovněž docházet k pěstování konopí. Tehdy se žena snažila policistům namluvit, že pěstuje pouze orchideje.

Fotogalerie
3 fotografie