O život pobodané Olgy bojovali desítky minut záchranáři přímo na chodbě domu a poté i v sanitce. „Oživili ji,“ řekla sousedka Nikola. Do nemocnice ji ale převezli v kritickém stavu. „Žena svým zraněním přes veškerou péči podlehla,“ uvedla policistka Gabriela Holčáková.

Děti (2, 5, 6 a 8) u hádky rodičů naštěstí nebyly. „Hrály si venku. Když přijela sanitka, tak jsem jim řekla, že odváží sousedku,“ prozradila Nikola. Sestřičky byly rozděleny. „Starší holky (6 a 8) si odvezl bratr Olgy. O mladší zájem neměl, protože Zdeněk byl z poloviny Rom. Ale Maruška (2) s Michalkou (5) se ptají, kde je máma i sestřičky,“ posteskla si Nikola.

To, že holčičky nemají své hračky, oblečení, jsou v cizím prostředí a přišly o oba rodiče, příliš nevzrušilo sociálku. Ta byla u Nikoly den po vraždě. „Holky tady prý mohou zůstat. Mám veliký byt, ale myslím, že by měly být pospolu všechny čtyři. Navíc malá Maruška pořád pláče. Ptala jsem se na psychologa, ale řekli mi, že se vše bude řešit v pondělí. K jejich věcem se nedostaneme, protože je byt zapečetěný, tak holky nemůžou ani ven,“ posteskla si Nikola, která má sama tři děti.

Sociální pracovnice z Ostravy Šárka Vrožinová se odpovědím na rychlost pomoci snažila vyhnout. „Omlouvám se. Já s vámi nebudu komunikovat. Zítra se zkontaktujte s paní vedoucí. Nezlobte se,“ řekla úřednice. Psychologickou pomoc rodině prý poskytnou. „Určitě té rodině byla poskytnuta krizová intervence. S rodinou bude pracovat místně příslušná pracovnice. Patřičná pomoc bude poskytnuta. V této chvíli se omlouvám. V rámci pohotovosti mám další pracovní závazky,“ dodala Vrožinová.

VIDEO: Žárlivec ubodal matku čtyř dětí

Fotogalerie
5 fotografií