Celý incident se stal 23. července před půl sedmou ráno. Za mužem, který čekal na zastávce, přišla skupinka čtyř agresorů, která ho napadla.

„Útočníci do poškozeného nejdříve vráželi rukama, poté jej povalili na zem a fyzicky ho napadli údery a kopy,“ komentoval policejní mluvčí Miroslav Kolátek. Následně musel být podle něj napadený hospitalizován v havířovské nemocnici. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že pachatelé přijeli na místo modrým automobilem.

„Obracíme se k veřejnosti s žádostí o spolupráci. Hledáme svědky uvedeného incidentu a také pátráme po totožnosti útočníků, registrační značce předmětného vozidla, popřípadě jeho bližšího popisu,“ uvedl Kolátek.

Z popisu pachatelů vyplývá, že dva z nich byli světlé a dva z nich tmavší pleti. „Jeden z útočníků tmavší pleti měl nižší postavu, okolo 160–170 cm, zhruba 30 let, černé krátké vlasy a strniště,“ informoval Kolátek.

„Jeden z útočníků světlé pleti měl okolo 25–30 let, 180 cm vysoký, delší nagelované vlasy,“ dodal s tím, že k popisu dalších agresorů se nepovedlo zjistit bližší informace.

„Jakékoliv informace k těmto osobám i vozidlu přijme Obvodní oddělení Havířov 1 osobně nebo telefonicky na telefonním čísle 596 805 541. Informace mohou občané volat i na bezplatnou telefonní linku 158,“ uzavřel Kolátek.