Kuriózní přístup ke krádeži předvedl v sobotu muž (26) v jedné z ostravských prodejen. V podvečer se vydal do obchodu, kde z regálu sebral celkem čtyři sýry. Dva z nich si schoval v kapse u kraťasů, ale na zbylé mu tam již nezůstalo místo a tak si je hodil do trenek. To ovšem neuniklo ostraze prodejny.

„V průběhu prověřování bylo zjištěno, že muž byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody za trestný čin krádeže, přičemž zkušební doba trestu dosud neskončila,“ informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že muži nyní hrozí v souvislosti s krádeží v hodnotě 96 korun vězení až 3 roky.

O mléčné výrobky je v současné době zájem. V Havířově zase ve středu neznámý zloděj vklouzl v 5 hodin ráno na pozemek mateřinky, odkud z přenosného boxu sundal zámek a ukradl dvě balení mléka. Celkově tak školku ochudil o 24 litrů a způsobil škodu za 500 korun.

„Vzhledem k tomu, že se v dané věci jedná o podezření z přečinu krádeže, hrozí pachateli v případě dopadení až dva roky odnětí svobody,“ komentoval mluvčí policie Miroslav Kolátek.