Tomáše vyhnala s kamarády z wourkoutového hřiště bouřka. „Ti mladí se tady schovali. Venku hřmělo. Najednou jsem uslyšela křik a pláč. Do toho kluka prý uhodil blesk, když se vracel zpátky pod střechu. U stromů se byl jen vyčůrat,“ řekla recepční areálu Jana Chrascinová (58).

Kamarádi Tomáše odtáhli pod střechu. „Úplně mě to překvapilo. Hlavně jeden z těch mlaďochů, který se mnou toho kluka resuscitoval. Klobouk dolů před jeho statečností,“ okomentoval neštěstí bankéř Honza Burik (34).

Oživovat mladíka pomáhal i strojník sportovního areálu Pavel Bogacz (37). „Skončila mi šichta a vracel jsem se z šatny, když jsem zaslechl pláč. Přiběhl jsem ven a viděl, co se stalo. Masíroval jsem mu srdce. I když nebyl nikde viditelně popálený, tak byla cítit spálenina. Je to hrůza,“ řekl strojník Pavel.

Záchranáři na místo dorazili ve chvíli, kdy byl mladík stále v bezvědomí. „Vytáhli defibrilátor a nahodili ho,“ podotkl strojník. To potvrdil i mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. „Postiženého jsme transportovali na ARO oddělení v Třinci. Jeho stav zůstával v době předání nadále velmi vážný,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl. Tomáš dle informací deníku Aha! leží dál v třinecké nemocnici. O jeho stavu lékaři bez svolení rodičů nesmí podávat informace.

 

Fotogalerie
11 fotografií