Incident se odehrál 14. června v centru Ostravy v pravé poledne. V blízkosti restaurace Radegastovna napadli dva neznámí muži pracovníka služeb, který se před nimi poté snažil utéct. Na své trase proběhl kolem muže, který tou dobou na Masarykově náměstí zrovna uklízel. Toho pachatelé obrali o lopatu se smetákem, což jim následně posloužilo jako zbraň, se kterou začali oba muže bít.

„Prvním pachatelem byl muž ve věku přibližně 45 let, střední výšky a svalnaté postavy. Měl tetování na obou horních částech paží a byl oblečen do kraťasů a rozepnuté mikiny. Druhý pachatel měl přibližně 35 let, byl štíhlé postavy, střední výšky a oděn byl do kraťasů a bílého trika s potiskem,“ informoval o hledaných mužích mluvčí ostravské policie Richard Palát. Podle něj museli být oba napadení ošetřeni a následně léčeni.

„Tímto žádáme případné svědky události, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci k objasnění věci, nechť nás kontaktují na kterékoliv služebně Policie České republiky, bezplatné telefonní lince 158 nebo vyšetřujícího policistu na služební telefonní lince 974 727 404,“ doplnil Palát s tím, že v případě dopadení pachatelům hrozí odnětí svobody až na tři roky.

VIDEO: Bezdůvodné útoky nejsou vyjímkou. Mladíci brutální zbili v pražském metru cizího muže.