Lákal je do lesoparku

Hochy (8 a 9) vlákal Nagy do lesoparku vloni v létě na světelný meč a potkánka. Namísto toho je svlékl, osahával a u toho se ukájel. Uplakaným chlapcům se nakonec podařilo utéct.

Hůř mohla dopadnout dívka (6), která ztratila lvíčka z plyše a požádala Nagyho o pomoc s hledáním. I ji pedofil zbavil oděvu a osahával. Když začala křičet, snažil se ji umlčet jednou provždy. Škrtil ji mikinou. Soud mu napařil dvacet let ve věznici se zvýšenou ostrahou a ochranné sexuologické léčení.

Ze suveréna kajícník

Tak jak byl René Nagy při prvním hlavním líčení samý úsměv, během vyhlašování rozsudku, a ani krátce předtím, už tak veselý nebyl. Musel už tušit, že bez trestu nevyvázne. Nejen proto, že se přiznal, ale i proto, že už ho za podobný čin trestali.

René Nagy je dřív diagnostikovaný homosexuální pedofil. Za zneužití dalšího hocha a loupež si měl odsedět čtyři roky, ale za dobré chování ho propustili. Ihned přestal brát léky, pil nadměrně alkohol, poté zneužil tři děti v Třinci.

Dívka jako náhražka

Ke zneužití obou chlapců se Nagy spontánně přiznal hned při zahájení hlavního líčení. Popisoval, jak ho kluci zaujali, a že se stáhnul do lesa, osahával je na intimních partiích. Hůř se mu už hovořilo o dívce a jejím zneužití a pokusu o její vraždu.

„Doznal, že jednal za účelem vlastního sexuálního uspokojení,“ řekl soudce Ondřej Běčák. A vysvětlil, proč Nagy zaútočil na holčičku přesto, že je sexuálně zaměřen na malé hochy: „Chtěl prý ji umlčet. Otázkou je, na jak dlouho umlčet.“

 Na 20 let do vězení

Soudní senát poslal nezaměstnaného Nagyho na dvacet let do kriminálu. K tomu nařídil také jeho sexuologické ochranné léčení. Přestože se Nagy k zneužívání dětí i pokusu o vraždu přiznal, a že mu hrozil až výjimečný trest, po vynesení rozsudku se ihned ozval: „Odvolávám se.“