Velkým lákadlem letošního ročníku bude americká skupina Imagine Dragons, která roztančí Ostravu hned v prvním dni festivalu. Z českých hudebních vod se na hudební akci představí Aneta Langerová nebo Michal Hrůza. Na ostravský festival dorazí také jeden z tvůrců filmu Milionář z chatrče, Sugata Mitra, válečný zpravodaj New York Times Ben C. Salamon nebo saxofonista a spoluprapracovník Davida Bowieho, Donny McCaslin.

„Při domluvách s účinkujícími neměl nikdo žádné nezvyklé ani kuriózní požadavky. Žádný požadavek totiž není dostatečně nezvyklý,“ vtipkovala ředitelka festivalu Zlata Holušová na konferenci sedmnáctého ročníku.

Organizátoři nezapomínají ani na zábavu pro nejmladší návštěvníky: „V předešlém ročníku se Colours of Ostrava zúčastnilo přibližně dva a půl tisíce dětí. Ani letos proto nezapomínáme na Family Park. O program se v této zóně budou starat nejrůznější dětské kapely, divadla a také klauni,“ upřesnila Marie Pásková, mluvčí ČEZ, který je jedním z hlavních sponzorů festivalu.

Dětem bude v rámci scény České televize k dispozici také dílna z pořadu Šikulové. Umění se mohou přiblížit i dospělí, kterým se nabízí Basking stage, kde si mohou zahrát sami návštěvníci. 

Bezpečnost na prvním místě

Ani v Ostravě pořadatelé nezapomínají na bezpečnost. „Už minulý rok byla bezpečnostní opatření důkladná. Letos navíc přibyde zařízení, které by zabránilo tomu, že by někdo chtěl najet do areálu například kamionem,“ oznámila ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Vypilovat se organizátorům povedla také technika. „Elektro stage bude doplněna výrazným šapitó, které jsme přivezli z Anglie. Vzhledem k tomu, jak se rozrůstáme, byla potřeba také zvětšení LED televizí,“ představil nejzásadnější novinky hlavní technik areálu Josef Ženíšek. Novinkou bude také identifikace návštěvníků pomocí čipů.

Větší komfort nabídne nově návštěvníkům také dostupnost WiFi připojení nebo speciální tým kontrolující čerstvost kvality piva. Součástí festivalu bude diskuzní scéna se slavnými osobnostmi, možnost podílet se zábavnými způsoby na charitativních činnostech a také promítání nejrůznějších dokumentů.

Fotogalerie
10 fotografií