Na začátku jednání se Pavel N. tvrdě opřel do svého advokáta Františka Stratila. „Sabotuje mou obhajobu. Nejsem s ním dlouhodobě spokojen. Nemá mou důvěru. On mě poškozuje a křivdí mi,“ navážel se do obhájce v soudní síni.

Advokát byl zděšen. „Ta jeho poslední narážka, že pokud by snad nepřipravoval vraždu své tety, tak by připravoval vraždu moji, to mě překvapilo,“ vyznal se Blesku advokát. Soudce Miroslav Mucha odmítl žádost na zproštění advokáta funkce.

Pavel N. měl ale osnovat smrt i své vlastní tety. Bylo to na sklonku roku 2015, a opět v tom hrál roli majetek. Teta je totiž opatrovnicí majetku po otci Pavla N. Tento případ souběžně řeší jiný soud.

Nyní stanul u soudu už po několikáté proto, že měl mezi 7. a 8. listopadem v roce 2009 zabít otce Miroslava (tehdy 63) a jeho třetí manželku Zdeňku (tehdy 56). „V domě v ulici U Žebračky v Přerově je razantně napadl, masivně krvácejícím zraněním podlehli,“ řekl žalobce Vít Legerský.

 

Kde jsou těla?

Po útoku měl obě těla hodit do kufru auta, odvézt a ukrýt na neznámém místě. Mordu se měla účastnit i jeho biologická matka Hana (†69), kterou také zatkli a byla i ve vazební věznici. Po propuštění zemřela a pravdu, zda vraždila, si s sebou vzala do hrobu.

Její syn vraždu popírá. Uznal ale, že byly v rodině vášnivé spory o majetek. Má též za to, že svou třetí ženu zabil jeho otec, který následně uprchl do USA, kde se schovává před spravedlností. „Mám důkazy, že je můj otec živý,“ tvrdí Pavel N.

Jelikož se ani jedno z těl nenašlo, soud Pavla N. už třikrát zprostil viny. Nyní začalo na popud Vrchního soudu trestní řízení znovu v Ostravě. „Já jsem nic takového nespáchal. Co se týče otce a jeho třetí ženy, nezavraždil jsem je,“ zapírá obžalovaný. Pokud soud uzná Pavla N. vinným, hrozí mu za brutální mord i výjimečný trest.