Fotbalisty Raduně zaskočil vzhled protihráčů, ale ani tak se jich nezalekli. „Před začátkem zápasu jsme si všimli, že proti nám hrají vousatí a potetovaní borci. Ve chvíli, kdy jsem střelil druhý gól našeho týmu, se hráči soupeře seběhli k čárovému a sprostě mu nadávali. Od té chvíle bylo utkání vyhrocené a soupeři nešlo o hru, ale o to, někoho z našich zranit,“ popsal vznik incidentu Michal.

Zbili nejlepšího

V 60. minutě zápasu se strhla po přímém kopu mela. To už měl Michal na kontě dvě branky a dvě přihrávky. „Šlo o normální tlačenici, kdy protihráči křičeli na rozhodčího, ať to píská. Řekl jsem jim, ať nebrečí a nechají si to na doma. Pak mě začali bít,“ řekl Michal. Podle svědků skončil mladík na zemi, kde ho zasypávaly další rány a kopance od protihráčů. Dle vedení klubu TJ Raduň na hřišti nebyli pořadatelé a útočící hráče nezastavil ani rozhodčí. „Pro mne to byl šok. Rychle jsme spěchali na hřiště chránit naše hráče před dalším napadením. Ani rozhodčí, ani pořadatelská služba nebyli schopni vůbec reagovat na vzniklou situaci a zcela bezprecedentní útok,“ řekl trenér Raduně Bohuslav Kaněra.

Podali protest

Raduňské navíc zaskočilo, že chtěl rozhodčí nechat utkání dohrát a udělil jen jednu červenou kartu Janovi K. Nechtělo se mi ani věřit, že to rozhodčí myslí vážně. Jeden z našich hráčů zůstal ležet na zemi, svíjel se v bolestech a museli jsme ho s pomocí rodičů odnést do šatny a přivolat rychlou záchrannou službu a následně i Polici ČR. Z tohoto důvodu a hlavně strachem o hráče jsem kluky vzal do kabiny. Odmítl jsem dál pokračovat ve hře,“ dodal Kaněra.

Otec zbitého fotbalisty Marek Rubý (41) byl v práci. Prý ho to zachránilo od kriminálu. "Michala jsem přivedl k fotbalu já. Hraji ho celý život. To, co se mu stalo, mě strašně štve. Doufám, že nebude mít strach dál hrát. Ze zranění se snad vylíže," prozradil otec Michala, který s ním teď chodí po doktorech. Šikovný fotbalista má pohmožděná žebra a páteř a boule v zadní části hlavy. Skončil v nemocnici na kapačkách.

Policie napadení vyšetřuje

„Incidentem na fotbalovém hřišti v Šilheřovicích, ke kterému mělo dojít při utkání dorostenců, se zabývají hlučínští policisté. Věc je prověřována jako přečin výtržnictví a zjišťují se skutečnosti, zda nedošlo k přečinu ublížení na zdraví. Pachatel zatím ustanoven nebyl, není vyloučena účast více osob,“ řekl policista z Opavy René Černohorský.

Dle trenéra Šilheřovic se utkání mohlo dohrát. „K incidentu došlo, ale dle mého názoru se mohlo v utkání pokračovat,“ uvedl trenér Šilheřovických dorostenců Václav Maloň.

Přeji mu uzdravení 

„Utkání vyhrotila chvíle, kdy pomezní, který byl z Raduně, nepískl ofsajd. V 60. minutě zápasu jeden z protihráčů urazil spoluhráče. Došlo mezi nimi ke strkanici, k níž jsem přiběhl a soupeře odžduchnul. Není pravdou, že bych někoho svalil na zem a kopal vší silou do hlavy. Zprávy na sociálních sítích nejsou pravdivé. Na hřišti jsem počkal na policii a popsal událost. Pak jsem šel domů. Protihráči přeji brzké uzdravení. Policie vše prošetří,“ dorostenec FK Šilheřovice Jan K. (18).  

 

Fotogalerie
8 fotografií