Na své dětství Marina nevzpomíná ráda. „Po očkování jsem nemohla hýbat pravou polovinou těla. Moje maminka znala lékaře, kteří ji naučili, jak máme cvičit Vojtovou metodou. Pamatuji si bolest při některých cvicích, které rozcvičovaly ztuhlé tělo,“ vzpomíná Marina. byl to ale zázrak, který ji zachránil od života postižené ženy.

Až do patnácti let Marina nesměla sportovat. „Děti běhaly, jezdily na koních a já jsem dál překonávala následky nemoci. Asi tehdy jsem si vybudovala komplex pocitu nedostatku pohybu,“ prozradila sympaťačka a prozradila i své životní motto: „Život je příliš krátký na to být někdo jiný.“

Cvičení se stalo drogou

Po střední a vysoké škole začala Marina chodit do posilovny. „Původně jsem chtěla zpevnit některé partie a zlepšit si kondici. Cvičení mě začalo nabíjet energií a měla jsem radost z pohybu i síly. Nedokázala jsem si představit další život bez fitka a udělala jsem si trenérské zkoušky,“ řekla Marina.

Video
Video se připravuje ...

Marina i přes obrnu cvičí Bikini fitness Jiří Krušina

Černovláska dostala nabídku zkusit soutěžit v disciplíně bikiny fitness. „Trenér mě začal přemlouvat, a tak jsem kývla. Bála jsem se rivality a nevraživosti. Zjistila jsem ale, že fitnessačky a kulturisti jsou velkou rodinou, a mám mezi nimi řadu kamarádů,“ sdělila sportovkyně.

Před několika týdny oslovil Marinu tým Doriana Yatese, který šestkrát zvítězil v nejprestižnější kulturistické soutěži světa Mr. Olympia. „Dorian a jeho tým přišli s návrhem, abych soutěžila v zahraničí. Proto nyní sháním sponzory, abych mohla zkusit šanci využít,“ dodala kráska.

Následky obrny pociťuje stále

Marina dle svého trenéra kulturistiky Pavla Šalitroše dodnes bojuje s následky nemoci z dětství. „Kulturistika je v závěru přípravy na soutěž o precizní manipulaci s vodou v těle. Jelikož má Marina kvůli obrně špatný lymfatický systém, tak se její tělo nedokáže tak rychle zbavovat přebytečné vody z podkoží, což je před závodem nejdůležitější. I přes tento handicap jsme udělali slušnou formu a věřím, že problém do budoucna minimalizujeme,“ konstatoval Šalitroš.

Fotogalerie
13 fotografií