Senior se v rozvodněné Odře pravděpodobně utopil v sobotu, když vyrazil na procházku kolem řeky. Ta v tu chvíli dosahovala druhého stupně povodňové aktivity, tedy pohotovosti. Policisté po muži začali pátrat v neděli. Zatím ale jen prohledávali břehy. S nasazením potápěčů se počítalo v úterý.

„Bohužel potápěči dnes nezačali tok prohledávat. Důvodem je stále vysoká hladina řeky a velký průtok vody. Bylo by to pro ně nebezpečné,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Směták. Dalším termínem je středa, záležet ale bude na výšce hladiny. Podle Smětáka pokračuje pátrací akce na březích, do které jsou nasazeni i psovodi se psy.

Video
Video se připravuje ...

Povodně na severní Moravě: Stav ohrožení už na dvou místech HZS Moravskoslezského kraje

Řeky rozvodněné po pátečních deštích mají v Moravskoslezském kraji zatím zřejmě dvě oběti. V rozvodněné řece se pravděpodobně v sobotu utopila šedesátiletá žena, která se šla kolem ní projít. Její tělo se našlo v neděli poblíž Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku. Už v pátek zemřel senior v Příboru na Novojičínsku, který asi také utonul. Příčinu smrti musí ale ještě v obou případech určit nařízená pitva.

Hladiny řek v Moravskoslezském kraji se zvedly v pátek po předchozích několikadenních deštích. Situace v Povodí Odry se začala ještě v pátek odpoledne uklidňovat. Déšť ustal a hladiny postupně klesaly. Na některých místech kulminovaly v noci na sobotu.