„Věříme, že to návštěvníci přivítají s nadšením, protože pohled na Ostravu z výšky patří mezi nejlepší turistické zážitky,“ řekl výkonný ředitel Dolní oblasti Vítkovice (DOV) Petr Koudela. Vstupenky budou v prodeji od 1. května a platit budou až do konce roku. Zájemci tak na věže nemusí vystoupat ve stejný den.

Bolt Tower je název pro vysokou pec číslo 1 a její novou nástavbu. Jedna z hlavních dominant Ostravy se tyčí do výšky 80 metrů. Původní výška pece, kde se dříve tavilo železo, byla 63,6 metru. S nápadem na přidání nástavby přišel dvorní architekt Dolní oblasti Josef Pleskot.

Součástí nástavby, kterou v roce 2015 pokřtil světoznámý atlet Usain Bolt, jsou kromě vyhlídky i multifunkční prostory s kavárnou. Vstupné zahrnuje i stominutovou komentovanou prohlídku přibližující výrobu surového železa a historii Dolních Vítkovic.

 

Vyhlídková věž Nové radnice je s výškou 85,6 metru nejvyšší radniční věží v České republice. Byla postavena v roce 1930. Stejně jako Nová radnice byla i věž navržena brněnským architektem Vladimírem Fischerem a ostravskou firmou Kolář & Rubý. Původní plán železobetonové zvonice byl kvůli obavám z nestabilního podloží upraven na odlehčenou ocelovou věž. Vyhlídkový ochoz je ve výšce 73 metrů.

VIDEO: Pohled na Ostravu z výšky si nedávno nenechala ujít ani britská velvyslankyně Jan Thompson.