Co předcházelo rodinné tragédie, rozplétá policie. Už nyní ale tvrdí, že má dostatek důkazů proti podezřelému. Ten je synem partnera mrtvé ženy. „Moravskoslezští kriminalisté obvinili v úterý dne 24letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ potvrdila mluvčí policie Soňa Štětínská a dodala: „Muž atakoval v domě ženu středního věku, ke které měl vazby. Žena byla se známkami fyzického útoku a s poraněními způsobenými bodnořezným nástrojem nalezena bez známek života.“

Pro Ondřeje to není první střet se zákonem. Podle Deníku způsobil loni v Třanovicích dopravní nehodu, při které zemřel jeho spolujezdec (†28). S osobním autem tehdy v noci v ostré zatáčce vyjel z vozovky a naboural do mostku.

Podezřelého zadržela policie přímo v domě, kde se tragédie odehrála. Sám byl lehce zraněný na rukou. Po ošetření tak putoval hned do policejní cely. O jeho vzetí do vazby bude rozhodovat soud v Karviné ve čtvrtek. „Obviněný s policisty částečně spolupracuje,“ dodala Štětínská.

K vraždě došlo v pondělí po obědě a dle sousedů byla před skutkem z bytu slyšet hlasitá hudba. „Ta paní byla moc hodná a pracovitá. Zůstal po ní ještě jedenáctiletý syn. Ani ten co, ji měl zabít, nebyl problémový. Sice neměl práci a nedostudoval ČVUT, ale jinak slušně zdravil. Asi šlo o zkrat,“ prozradila jedna ze sousedek. Muži hrozí patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Video z místa činu

Fotogalerie
4 fotografie