Zavražděná Sabinka byla pro svou srdečnost velice oblíbená, a tak se s ní do kostela svatého Ducha v Ostravě-Záhřebu přišlo ve čtvrtek dopoledne naposledy rozloučit na šest stovek lidí. Mezi prvními dorazila zdrcená maminka zemřelé, bratr Robin a přítel Honza, který Sabinu našel s rozbitou hlavou v kaluži krve v domě, kde spolu bydleli. „Byl to pro mě a Sabininu rodinu vůbec nejhorší týden v životě. Bohužel, život mé lásce už vrátit nelze,“ řekl Blesku.

Světlou rakev, na níž stála fotografie s dívčinou usměvavou tváří, zasypali smuteční hosté hned po příchodu květinami. Uprostřed stál velký věnec z růží ozdobený stuhou s nápisem »Milované Sabince«.

Církevní obřad začal známou písní »Jednoho dne se vrátíš« ostravské rodačky Věry Špinarové, která rozplakala takřka všechny přítomné. Jde o skladbu z filmu Tenkrát na západě, k jehož hlavní představitelce kněz Sabinu přirovnal. Připomněl, jak byla vždy usměvavá a všichni o ní říkali, že je »sluníčko«. Smuteční hosty pak šokoval nevhodnou připomínkou narozenin, které by zemřelá v sobotu oslavila. „Sabinko, tolik květin jsi k narozeninám ještě nikdy nedostala,“ řekl a kostelem to zašumělo.
Farář o zavražděné prozradil, že milovala život, rodinu, přítele i kamarády. Nejblíže měl být jejímu srdci dědeček Jaroslav, který již zemřel. „Děda Jaroslav byl určitě první, kdo Sabinu přivítal u nebeské brány,“ řekl kněz.

Hodinu po skončení pohřbu se konala tisková konference, na které policie potvrdila dopadení 21letého pachatele. Podle kriminalistů k vraždě Sabiny použil více předmětů. Celý článek ZDE››

Odporný čin

Pětadvacetiletá Sabina byla brutálně zavražděna minulou středu v rodinném domě v ostravské čtvrti Polanka. Několika ranami kladivem ji ubil její kamarád Patrik K. (21), přezdívaný Ozzy. Dívka ho předtím podle svého přítele poprosila o pomoc na zahradě. Z domu údajně zmizelo 60 tisíc korun a troje hodinky. Policie pachatele, který je údajně závislý na pervitinu, zadržela týden po činu.

Fotogalerie
19 fotografií