Informaci o zadržení údajného pachatele Blesku potvrdila policejní mluvčí Gabriela Holčáková. „Podezřelou osobu jsme omezili na osobní svobodě. V tuto chvíli moravskoslezští kriminalisté pokračují v obligatorních úkonech trestního řízení. Detailnější informace ke zvlášť závažnému zločinu vraždy budou s největší pravděpodobností poskytnuty v příštích dnech,“ řekla.

Zpráva o totožnosti zadrženého zjevně šokovala Sabininu rodinu. „Jen vám všem chci dát vědět, že už našli vraha Sabiny… Byl to člověk, o kterém bych si ani náhodou nepomyslel, že by to udělal… Obrovské zklamání a ještě větší nenávist, kterou cítím já a moje rodina, nejde ani popsat slovy…,“ napsal dívčin bratr Robin. 

Takto komentoval Sabinin bratr dopadení podezřelého.
Autor: Facebook.com

Podle informací Blesk.cz jde o kamaráda (21) zavražděné dívky, který se údajně k činu již přiznal. To na Facebooku uvedl i její bratr. Co bylo motivem činu, se zatím neví. Za zvlášť závažný zločin vraždy mladíkovi hrozí výjimečný trest v trvání až třiceti let nebo doživotí. 

Sabinu našel v kaluži krve v rodinném domě v ostravské čtvrti Polanka minulou středu její přítel, který se právě vracel z dovolené. Dívka měla údajně tak rozmlácený obličej, že ji nebylo možné identifikovat.

Po provedení soudní pitvy bylo dívčino tělo předáno rodině, která již naplánovala poslední rozloučení. To se uskuteční ve čtvrtek v 11 hodin v kostele svatého Ducha v Ostravě-Zábřehu.

Fotogalerie
17 fotografií