Obviněného soud ustanovil jako opatrovníka otce. Podle kriminalistů tuto pozici zneužíval a peníze nepoužil správným způsobem. Podle policistů mladík několik měsíců přebíral otcův důchod. „Ačkoliv měl tyto prostředky použít na zaplacení nákladů souvisejících se zaopatřením otce, peníze měl užít sám," řekla mluvčí mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

V zařízení, které se o otce obviněného staralo, vznikl dluh 88 000 korun. Dál zpronevěřil téměř 190 000 korun a navíc z pozice opatrovníka podle policie dojednal prodej nemovitosti, která zčásti otci patřila. „Utrženou částku 200 000 korun měl podle dohody opět použít na zaplacení nákladů souvisejících s bydlením, zdravotní péčí a sociálními službami poskytovaných otci. „I tyto finance si ale opatrovník ponechal,“ uvedla Holčáková.

Dodala, že celková škoda, kterou otci způsobil, dosáhla 400 000 korun. „Muž jako opatrovník měl přitom zvlášť uloženu povinnost hájit zájmy poškozeného,“ dodala mluvčí. Pokud se mladík dostane před soud, může ve vězení strávit až osm let.